Zo ervaar je een onvergetelijke fietsvakantie op de Veluwe

4x tips voor een fietsvakantie op de Veluwe
4x tips voor een fietsvakantie op de Veluwe
20 april 2022 2 minuten 1 reactie

1. Begin bij het Bezoekerscentrum

Voor jouw bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe is het slim om eerst even langs het Bezoekerscentrum te gaan. Hiervoor heb je meerdere opties: het Park Paviljoen en het Museonder in het midden van het park. Hier kun je terecht voor informatie over het park, maar ook over wandel- en fietsroutes. Verder kun je hier kaartjes kopen voor rondleidingen maar ook vragen stellen. Ook vind je hier een routeplanner waarmee het makkelijk is om jouw routes vast te stellen. Na het bezoek aan de informatiebalie ben je nog beter voorbereid op je bezoek aan het park.

2. Ontdek de mooiste fietsroutes

De Veluwe vormt het decor van tal van mooie fietsroutes in ons land. Het diverse landschap, de gezellige steden en de rust om je heen: het is heerlijk om hier naartoe te gaan. En wanneer je een fietsvakantie naar de Veluwe boekt, is het slim om alvast te kijken naar de mooiste routes die je hier kunt fietsen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je een overzicht van 3 mooie routes die je kunt fietsen:

  1. Merenroute: op de Veluwe vind je tal van mooie meren. Je kunt bijvoorbeeld langs het Veluwemeer fietsen, maar ook strandeiland Harderwijk of strand Horst zijn de moeite waard om naartoe te fietsen. Hier kun je ook even stoppen voor een lekkere lunch. Ook het Uddelermeer en de Zandenplas in Nunspeet zijn mooie plekken om langs te fietsen.
  2. Kastelen- en Paleizenroute: op De Hoge Veluwe zijn genoeg kastelen en paleizen te ontdekken. Paleis het Loo, Kasteel de Essenburgh, Kasteel de Vanenburg en Kasteel Staverden: dit zijn stuk voor stuk mogelijkheden. Je kunt gemakkelijk een route plannen waarbij je langs de mooiste kastelen komt.
  3. Uitkijktorenroute: de Veluwe kent meerdere uitkijktorens. Stippel een route uit langs de mooiste uitkijktorens. Hier kun je dan even afstappen en de prachtige natuur van bovenaf bekijken. Zo maak je jouw fietstocht heel divers.

3. Boek een accommodatie in de natuur

Wanneer je een fietsvakantie op de Veluwe boekt, maak je jouw verblijf compleet met een mooie accommodatie in de natuur. En daar zijn genoeg mogelijkheden voor. Je kunt kiezen voor een tiny house in de natuur, maar ook voor een wellness huisje met sauna of hottub of een van de vele originele slaapplekken in het bos. Je kunt altijd een huisje vinden die aan jouw wensen voldoet.

4. Kijk naar de mogelijkheden van een fietsarrangement

Om jouw vakantie tot in de puntjes te regelen is het mogelijk om voor een fietsarrangement te kiezen. Je kiest hierbij voor een kant-en-klaar pakket van een overnachting met fietsen en andere handige extra's. Zo weet je zeker dat je in een goed hotel slaapt en kun je gebruik maken van alle faciliteiten. Daarnaast verblijf je altijd in de buurt van de Veluwe en ben je zo in de natuur. Je kunt je eigen fietsen meenemen maar ook fietsen huren: je krijgt bij sommige hotels ook nog eten mee voor onderweg!

Reacties (1)

  • Dit zijn wel handige tips, alleen het hadden er nog wel meer mogen zijn. De derde tip is zeker handig, want het scheelt enorm dat je al midden in de natuur zit en er niet nog heen moet fietsen. Bij het Uddelermeer kun je in het bijzonder erg mooi fietsen. Een van onze favoriete plekken in Nederland.

    Fam. Bakker 20 april 2022

Plaats reactie